Κοινή Δήλωση σχετικά με τα Αποτελέσματα του Eurogroup

Οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτός να ευθυγραμμισθεί με τον αντίστοιχο της Ιρλανδίας, θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, αρκεί να μην συνοδευτεί από νέους, δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις.

Η εξέλιξη αυτή όμως επιβεβαιώνει πανηγυρικά την κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί:

1ον. Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να επεκταθεί στα 5 χρόνια, από 4 που προβλέποντο και για αυτήν και για την Ελλάδα.

2ον. Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να γίνει κυρίως από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων όπως είναι και η βέλτιστη διεθνώς πρακτική. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ακριβώς το αντίθετο.

3ον. Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να συνοδεύεται από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και μείωση της ανεργίας. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύει την ανεργία στο 15% το 2011.

Συμπερασματικά, η Ιρλανδική Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θυσίασε πρώτη την αναπτυξιακή της δυναμική.

Και καταδίκασε τη χώρα σε φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης και υπερχρέωσης».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube