Μήνυμα για την 36η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η 24η Ιουλίου, ως επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Σήμερα, γιορτάζουμε 36 χρόνια δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας, σε ένα χώρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το επίτευγμα της συγκεκριμένης επετείου, καθώς οφείλει την ίδια την ύπαρξή του στα αγαθά της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Χρέος όλων μας, είναι να μνημονεύουμε και να αποδίδουμε τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της δημοκρατίας στον τόπο μας και πρωταγωνίστησαν στην εμπέδωσή της κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Η 24η Ιουλίου δύναται να αποτιμάται ως ορόσημο και σημείο αναφοράς για να συνεχίσουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα, την πορεία που χάραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, προς μία Ελλάδα αντάξια των οραμάτων μας, προς την Ελλάδα της Ελπίδας. Σε περιόδους κρίσιμες, όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι κληρονόμοι ενός πολιτισμού που δίδαξε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, και πιστεύοντας στις δικές μας δυνάμεις να καταδείξουμε ότι μια νέα Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ξανά ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου και διαχρονικού πολιτισμού, που έχει να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά, τόσο στον τόπο μας όσο και στην ανθρωπότητα.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube