Μήνυμα για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η 24η Ιουλίου, ως Επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της Νεώτερης Ιστορίας μας. Τριανταεπτά χρόνια πριν, η Ελλάδα έκλεισε ένα από τα σκοτεινά κεφάλαια της Ιστορίας της και ξεκίνησε την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και την πολιτική ομαλότητα.

Σήμερα, η χώρα, ο λαός και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, το νόημα της δημοκρατίας και της πολιτικής ωριμότητας, όπως αυτή εδραιώθηκε στην πατρίδα μας, επανατοποθετείται. Η πορεία μας προς αυτήν δεν έχει τελειώσει. Ακόμη και αν γίναμε δεκτοί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ακόμη και αν εκλέξαμε τους κυβερνήτες μας μακριά από βίαιες και αλλότριες επιρροές, οφείλουμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς την πολιτική και κοινωνική ολοκλήρωση μας. Θα την επιτύχουμε όταν σε κάθε διαφωνία στη Βουλή ή στις πλατείες, κάθε αντίθετη άποψη θα συναντά επιχειρήματα αντί για ύβρεις, ψυχραιμία αντί για κραυγές και αξιοπρέπεια αντί για βιαιότητες.

Μπροστά στο αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και το τροφοδοτούμενο από αυτήν κοινωνικό αδιέξοδο, η Επέτειος της 24ης Ιουλίου ας αποτελέσει σημείο αναφοράς και κέντρισμα αλλαγής της πορείας που χρειάζεται να ακολουθήσει η χώρα.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube