Μήνυμα για την Επέτειο για την Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

Η Επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται από την Ελληνική Πολιτεία ως Ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

 

Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική Αντίσταση εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων, αποτελεί σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας του Ελληνικού Έθνους. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και οι συμμαχικές δυνάμεις, αναπτέρωσαν το ηθικό της κατεχόμενης Ελλάδας και προκάλεσαν το θαυμασμό των κατεχόμενων λαών της Ευρώπης. Δεν είναι, λοιπόν, διόλου τυχαίο, που η επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου συγκαταλέγεται ως μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη, την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Το γεγονός αυτό, το οποίο θεωρείται ως κορυφαίο επίτευγμα της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, αποτελεί διαχρονική διδαχή για όλους τους Έλληνες.

Μας παραδειγματίζει και υπενθυμίζει πως ο Ελληνικός λαός όταν συνεργάζεται και αγωνίζεται ενωμένος, μεγαλουργεί.

 Μας διδάσκει πως σε περιόδους κρίσεως, όπως η τρέχουσα, εσωτερικοί φανατισμοί και πάθη, θα πρέπει να παραμερίζονται για το καλό της πατρίδας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube