Μήνυμα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ιστορική ημέρα. Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες του ΄40, που έγραψαν άλλη μια λαμπρή σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας.

 

Οι Έλληνες του «ΟΧΙ» κατήγαγαν την πρώτη πραγματική ήττα των δυνάμεων του Άξονα χάρη στην αυταπάρνηση, τη φιλοπατρία και τον ηρωισμό τους. Κανένας λαός, σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς, δεν έδειξε ηρωισμό αντίστοιχο του λαού της μικρής σε πλούτο και μέγεθος, αλλά πλούσιας σε θάρρος χώρας μας. Η ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας ήταν δυσανάλογη με την έκταση της χώρας, αλλά ήταν αντίστοιχη του ήθους και του φρονήματος των Ελλήνων. Φρόνημα, χάρη στο οποίο η Ελλάδα την ημέρα εκείνη έγινε η χώρα των μεγάλων πράξεων και των ηρώων.

 

Όπως και το 1940, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Σε ώρες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες σήμερα καλούνται να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Μηνύματα ισχυρά και κρυστάλλινα, εντός και εκτός χώρας, για τα εθνικά θέματα και τα οικονομικά ζητήματα.

 

Οι Έλληνες του 1940 τα κατάφεραν. Οι Έλληνες του 2010 μπορούν να τα καταφέρουν. Γιατί το «ΟΧΙ» είναι μια μικρή λέξη, που λίγοι όμως έχουν το θάρρος να την προφέρουν. Και ο λαός αυτός δεν φοβίζεται, δεν εκβιάζεται και ξέρει πάντα να λέει «ΟΧΙ» όταν πρέπει.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube