Μήνυμα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς | 1.5.2011

Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς συνιστά ημέρα απόδοσης τιμής στους δίκαιους και μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων.

Η εφετινή Πρωτομαγιά, βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις δυσχερέστερες οικονομικά στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και τους Έλληνες πολίτες σε μια περίοδο σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας. Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μια περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης. Η ανεργία καλπάζει, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται. Το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας σε συνδυασμό με την εντεινόμενη αβεβαιότητα στο περιβάλλον εργασίας, έχει βυθίσει τους Έλληνες πολίτες σε κλίμα εθνικής κατάθλιψης.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς που αφορά στο δικαίωμα της εργασίας, της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και της ποιότητας ζωής εν γένει, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Και η μεγάλη ιστορική ευθύνη όλων μας, ως Έλληνες, είναι να πιστέψουμε στις ίδιες δυνάμεις μας και να αντιστρέψουμε την πορεία της χώρας. Πορεία, η οποία απαιτεί και καθιστά αδήριτη την ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Πολιτική, η οποία θα στοχεύει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube