Μήνυμα Υπουργού Οικονομικών για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας | 24.7.2022

 Λαμία, 24 Ιουλίου 2022

 

 

Μήνυμα για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

 

 

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνδέθηκε με την προστασία των πολιτικών ελευθεριών, τη θεσμική ομαλότητα και την έναρξη της πορείας της χώρας προς την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Κυρίως όμως, με την εμπέδωση της συνεννόησης, της ομοψυχίας και της εθνικής ενότητας, έτσι όπως τις σηματοδότησε με τις πράξεις του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σήμερα, ζούμε πρωτόγνωρες αλλαγές που συντελούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αφορμή τη  ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, μπροστά στις απειλές και προκλήσεις της γειτονικής μας χώρας, η Ελλάδα αυξάνει σημαντικά την αποτρεπτική της ισχύ, ενισχύοντας παράλληλα τις συμμαχίες της.

Τώρα που οι συνέπειες των διαδοχικών εξωγενών κρίσεων δοκιμάζουν τις αντοχές των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αποτελεί μονόδρομο η εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα, αυξάνουν την απασχόληση, ενθαρρύνουν τις επενδύσεις.

Ως Κυβέρνηση κινούμαστε σε αυτό τον άξονα, με σχέδιο, συνέπεια, σοβαρότητα,  αίσθημα πολιτικής ευθύνης και εθνικού καθήκοντος.

Χρόνια πολλά στη Δημοκρατία μας.

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δεξίωση για την 48η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου:

 

Κατεβάστε το Μήνυμα του Υπουργού εδώ:

2022-07-24 Μήνυμα για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube