Μήνυμα Υπουργού Οικονομικών για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων | 19.5.2022

O Πολωνός Ράφαελ Λέμκιν ενσωμάτωσε στο διεθνές δίκαιο τον όρο «γενοκτονία», ο οποίος περιγράφει νομικά τα προσχεδιασμένα, οργανωμένα και συστηματικά μαζικά εγκλήματα από κυρίαρχες εξουσίες, που σκοπό έχουν να αφανίσουν εθνικές, φυλετικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα, μια γενοκτονία, διαπράχθηκε από τους εθνικιστές Νεότουρκους εναντίον περίπου δύο εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου πριν από 103 χρόνια.

Σήμερα, την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στεκόμαστε με δέος και σεβασμό απέναντι στην Ιστορία και τιμούμε τα αδέλφια μας  που χάθηκαν, αλλά και όσους με δύναμη ψυχής και πίστη στις διαχρονικές αρχές του Ελληνισμού κατάφεραν να διατηρήσουν τον πανάρχαιο πολιτισμό τους και να διακριθούν σε όλα τα επίπεδα.

Το χρέος της διεθνούς κοινότητας, ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων και να σηματοδοτήσει την ουσιαστική καταδίκη ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον. Γιατί όποιος δεν μαθαίνει από την Ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube