Μήνυμα Υπουργού ΥΜΕ για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας | 24.7.2023

Λαμία, 24 Ιουλίου 2023

 

Μήνυμα για την 49η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

 

Σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την επιστροφή της Δημοκρατίας, θυμόμαστε εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την πρόοδο και την ελεύθερη έκφραση. Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, η δική μας Ελλάδα, διαμορφώθηκε μέσα από θυσίες και αγώνες, με σκοπό να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Μετά τις 24 Ιουλίου 1974, εδραιώθηκαν οι πολιτικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου, πάνω στις βάσεις που έθεσε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια, η χώρα μας εξασφάλισε μια μακρά πορεία σταθερότητας με τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σήμερα, έχοντας αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, διαμορφώνουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα!

Στο πλαίσιο αυτό, ως Κυβέρνηση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να ενισχύσουμε τις υποδομές μας και να αναβαθμίσουμε τις μεταφορές μας, με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών και ενισχύουμε την εμπιστοσύνη τους στην Πολιτεία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Χρόνια πολλά!

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube