Ο Υπουργός Οικονομικών στο Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά (video) | 14.4.2020

Της Δήμητρας Καδδά / capital.gr

“Τις προσεχείς ώρες θα επιχειρήσουμε έξοδο στις αγορές με επταετές ομόλογο” προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Action24.  Επισήμανε επίσης πως η χώρα δεν έχει ανάγκη για μία μεγάλη σε αξία έξοδο γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει κάνει το “κουμάντο” της από άποψη διαθεσίμων.

Ωστόσο, εξήγησε πως τα χρήματα αυτά θα χρειαστούν για να τονώνουν την ταμειακή της θέση. Επίσης είπε πως δεν πρόκειται να πειράξει – με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει – το μαξιλάρι ασφαλείας ούτε τον Ιούνιο, καθώς έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη μέρα και για τη διατήρηση του κύρους της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Προανήγγειλε ανακοινώσεις έως το τέλος Απριλίου για το διάδοχο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς μετά από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα με τους θεσμούς, αλλά και την παράταση των μέτρων στήριξης για έναν ακόμη μήνα. Για το μήνα Μάιο.

Σε ερώτηση για τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι είναι πιο κοντά στις προβλέψεις που έχει κάνει η Ευρώπη. Εκτιμά ότι η ύφεση της Ελλάδας θα είναι ανάλογη με την ύφεση της Ευρώπης λόγω του υψηλότερου σημείου εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή περί το 5% με 10%.

Εξήγησε ότι το τελικό ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπάρξει ένα νέο κύμα υγειονομικής κρίσης το φθινόπωρο και από το πώς θα αντιδράσει ο τουρισμός και κάποιοι άλλοι κλάδοι. “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος η χώρα θα περάσει μία βαθιά ύφεση φέτος και πρέπει να περιορίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες” είπε.

Εξήγησε πως “μπορούμε να επαναλάβουμε το πακέτο στήριξης και τον Μάιο”. Επισήμανε πως προτεραιότητα το επόμενο εικοσαημερο είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Έξοδος στις αγορές

 

Δείτε το video από την εκπομπή Evening Report του Action24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά:

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube