Ο Υπουργός Οικονομικών στο Mega με το Νίκο Ευαγγελάτο (video) | 10.4.2020

Με ένα πρώτο υπολογισμό η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει έως 8 δις ευρώ από τα μέτρα στήριξης που αποφάσισε το Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι σαφώς δεν επετεύχθη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και ότι το είναι διαθέσιμα αυτά τα χρήματα δεν σημαίνει ότι θα τα αξιοποιήσουμε. Έρχονται νέα μέτρα στήριξης και στοχευμένα μέτρα για τουρισμό.

Με ένα πρώτο πρόχειρο υπολογισμό η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει έως 8 δισ. ευρώ από τα μέτρα στήριξης που αποφάσισε το Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας ότι σαφώς δεν επετεύχθη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας τις έντονες διαφωνίες μεταξύ του Βορρά και του Νότου.

Πιστός στη γραμμή της οικονομίας δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα κάνει χρήση του συνόλου των διαθέσιμων κονδυλίων αν δεν καταστεί αναγκαίο, κάτι που θα κριθεί από την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιουργεί.

Προανήγγειλε ωστόσο στοχευμένα μέτρα για τον τουρισμό, αλλά και νέες διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος της κρίσης της πανδημίας, για παράδειγμα μέσω ρυθμίσεων και διευκολύνσεων για την καταβολή φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων.

tanea.gr

 

Δείτε τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εκπομπή Live News του Mega, όπως μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του στο facebook :

https://www.facebook.com/cstaikouras.gr/videos/2462273663874060/

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube