Ο Υπουργός Οικονομικών στο Mega με το Νίκο Ευαγγελάτο (video) | 30.4.2020

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» με το Νίκο Ευαγγελάτο στην τηλεόραση του Mega, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας

Νέα δέσμη μέτρων, που περιλαμβάνει και παράταση της ισχύος προηγούμενων διευκολύνσεων, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων σε αυτή τη μεταβατική μετά την άρση του lockdown λόγω κορωνοϊού εποχή.

Το δυνατό χαρτί του υπουργού Οικονομικών ήταν τα όσα ανακοίνωσε για την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επανέρχεται με μια σειρά νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων, με στόχο την στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%.

Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση.

Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»

Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως:

«Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΤΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.

Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

Έχουμε πλήρη εικονα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβαβεύει, βάζοντας πλάτη.

Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί».

MEGA

Δείτε το Video:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube