Ο Υπουργός Οικονομικών στο Open με τη Φαίη Μαυραγάνη (video) | 25.4.2020

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Μιλώντας στο Open TV και στο «τώρα ό,τι συμβαίνει» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δρομολόγηση της παράτασης της διάθεσης πετρελαίου.

Παράλληλα επεσήμανε τις κατάλληλες οικονομικές πολιτικές που το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί να εφαρμόσει στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα, την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού, καθώς και στις επιπτώσεις της οικονομίας που αφήνει πίσω του η περίοδος του covid-19.

Εξέφρασε την άποψη ότι με την ορθή δημοσιονομική πολιτική δεν θα χρειαστεί να ακουμπήσουμε τα 15,7 δισ.€ που είναι δεσμευμένα από τον μηχανισμό υποστήριξης, ενώ τόνισε ότι την Τρίτη θα γίνει η επόμενη πληρωμή των 800€ ημέρα κατά την οποία παρατείνεται και η υποβολή αιτήσεων για το επόμενο 800άρι, το οποίο θα παραταθεί αν δεν ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο τραπέζι, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα δοθούν λύσεις σε πρώτη κατοικία, ενοίκια κι άλλα θέματα που αφορούν στους φορολογούμενους, παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

ethnos.gr

 

Δείτε το Video της τηλεόρασης του Open:

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube