Ερώτηση για τη λειτουργία του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) Λαμίας.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, επισημαίνεται μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη μη ομαλή λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα, στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ Λαμίας (που εξυπηρετεί τους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) υπηρετεί μία υπάλληλος, αν και προβλέπονται πέντε (5) στο σύνολο οργανικές θέσεις. Για το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης του ΤΣΜΕΔΕ Λαμίας, είχα καταθέσει την υπ’ αριθμ. 5726/05-02-2010 Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία ερωτούσα το Υπουργείο τι μέτρα προτίθετο να λάβει για την άμεση στελέχωση του εν λόγω Γραφείου. Έκτοτε, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια επίλυσης του προβλήματος, τουναντίον αυτό έχει διογκωθεί, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου φόρτου εργασίας και του αριθμού των εξυπηρετούμενων από αυτό ασφαλισμένων, ο οποίος ξεπερνά τους 1.400. Χαρακτηριστικά το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς αναφέρει ότι οι εκκρεμότητες που συσσωρεύονται καθημερινά και η ταλαιπωρία των συναδέλφων, αλλά και των ασφαλισμένων έχει γίνει «κανόνας».

Επιπρόσθετα, από το τέλος Απριλίου 2010 δεν έχει ορισθεί ελεγκτής ιατρός, με άμεση συνέπεια την αδυναμία ελέγχου των φαρμακευτικών δαπανών, των τιμολογίων των δαπανών και των εγκρίσεων συνταγών άνω των 150 ευρώ και εντέλει τη μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, και δη αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Όπως τονίζει το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, «επειδή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν προέβη σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα, για την επίλυση των προβλημάτων», η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε «να προβεί σε συμβολική κατάληψη των γραφείων ΤΣΜΕΔΕ Λαμίας και Λειβαδιάς, την Τετάρτη 28.9.2010» και «να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, μέχρι την οριστική λύση όλων των προβλημάτων».

 

Κατόπιν τούτων,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

η κ. Υπουργός:

 

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την επίλυση των ως άνω προβλημάτων που αφορούν στη μη ομαλή λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ Λαμίας;

2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση στελέχωση του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Λαμίας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube