Ερώτηση για την έλλειψη αγροτικού ιατρού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξάρχου του Δήμου Αταλάντης

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Εξάρχου του Δήμου Αταλάντης, αποτελεί τον τρίτο πληθυσμιακά οικισμό του Δήμου. Απέχει δεκαοκτώ (18) χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου, την Αταλάντη, έχει δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, αγροτικό συνεταιρισμό, αθλητικούς συλλόγους, αγροτικό ιατρείο και Κ.Α.Π.Η.

Το πρόβλημα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος έγκειται στο γεγονός ότι εδώ και περίπου δύο (2) μήνες δεν τους επισκέπτεται αγροτικός ιατρός, η έλλειψη του οποίου έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους περίπου τετρακόσιους (400) μόνιμους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος. Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης απόστασης από το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας, το οποίο βρίσκεται στην έδρα του Δήμου την Αταλάντη, η μετάβαση σε αυτό καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δε δύνανται λόγω ηλικίας αλλά και οικονομικής κατάστασης να μετακινούνται, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, στο Κέντρο Υγείας για την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους και να μισθώνουν ταξί για τη μεταφορά τους.

Κατόπιν τούτου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

η κ. Υπουργός

Προτίθεστε να καλύψετε άμεσα την έλλειψη αγροτικού ιατρού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξάρχου του Δήμου Αταλάντης για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube