Ερώτηση για την Πιθανότητα Χορήγησης Νέου Δανείου από το ΔΝΤ

Ο Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα κ. Π. Τόμσεν, σε πρόσφατη Συνέντευξη στους «Los Angeles Times» (27 Νοεμβρίου 2010), αναφέρθηκε στην πιθανότητα χορήγησης ενός νέου δανείου από την πλευρά του Ταμείου (“we can provide a new loan to roll over”).

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ν. Στρος-Καν, κατά τη διάρκεια Ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (7 Δεκεμβρίου 2010), και σε σχετική δική μου ερώτηση για το εάν «εξετάζει ο Οργανισμός την περίπτωση χορήγησης προς τη χώρα μας ενός νέου δανείου» δεν απάντησε.

 

Όμως, τα δημοσιεύματα, οι αναφορές και οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι συζητήθηκε με την Κυβέρνηση και το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα (7 Δεκεμβρίου 2010), η προοπτική μιας νέας δανειοδότησης από το Ταμείο, είτε σε διμερές επίπεδο είτε με τη συμμετοχή χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 
Κατόπιν τούτων,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:

 

Συζητήθηκε με την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, η πιθανότητα χορήγησης ενός νέου δανείου από το Ταμείο;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube