Ερώτηση σχετικά με τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου στο Ν. Φθιώτιδας

Η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ που παρακάμπτει τον πολεοδομικό ιστό από τον Σεπτέμβριο του 2007, έχει πολλές δυνατότητες αναβάθμισης και δημιουργίας των κατάλληλων προϋποθέσεων ανάδειξης της περιοχής με την υλοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη συνολική αξιοποίηση του ενιαίου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί πύλη μετάβασης προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και η σωστή αξιοποίηση της περιοχής μπορεί να αποτελέσει και μέσο προβολής της πόλης για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Κατά καιρούς, έχουν «ακουστεί» πολλά σχέδια για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και την γενικότερη τουριστική άνθιση της περιοχής με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την απόδοση σύγχρονης ταυτότητας στον Άγιο Κωνσταντίνο και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης με περιβαλλοντικούς ορούς.

Μεταξύ άλλων έχει κατατεθεί μελέτη καθώς και κάποιες προτάσεις  από φορείς της περιοχής (Εμπορικός Σύλλογος, Ναυτικός Όμιλος, Κίνηση Πολιτών) για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου σε συνδυασμό με τη  διατήρηση του χαρακτήρα της περιοχής.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1. Έχει καταλήξει το αρμόδιο Υπουργείο σε συγκεκριμένες προτάσεις;

2. Αν όχι ποιες είναι οι επιλογές και ποιο το χρονοδιάγραμμα;

Παρακαλούμε όπως κατατεθούν οι σχετικές με το εν λόγω θέμα προτάσεις.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube