Ερώτηση σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) με έδρα τη Λαμία

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» (27.08.2011), το νέο σχέδιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για τις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις δαπανών, με στόχο την περικοπή 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΓΕΣ, μετά την κατάργηση 23 Κέντρων Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, μεταξύ αυτών και του ΚΕΥΠ Λαμίας, έχει καταλήξει σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες. Από την κατάργηση των παραπάνω Σχηματισμών και Μονάδων προβλέπεται να εξοικονομηθούν 62 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να μην υπάρχει σειρά νεοσυλλέκτων στο ΚΕΥΠ Λαμίας κατά τους μήνες Αύγουστο και Νοέμβριο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του πανελλαδικού αλλά και του τοπικού τύπου, δημιουργείται το ερώτημα για ενδεχόμενη κατάργηση της ΜΕΡΥΠ Λαμίας.

Να σημειωθεί, ότι η λειτουργία της ΜΕΡΥΠ είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την πρόσφατη ιστορία της πόλης, καθώς η Λαμία από το 1945 είναι έδρα Σχηματισμού με διάφορες ονομασίες,  με τελευταία αυτή της ΜΕΡΥΠ Λαμίας (εδώ και 20 χρόνια).

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Προβλέπει το νέο σχέδιο ΓΕΣ την κατάργηση 5 Μεραρχιών, μεταξύ αυτών και της ΜΕΡΥΠ Λαμίας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube