Ερώτηση σχετικά με την μη πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας

Σε συνέχεια προηγούμενων Ερωτήσεών μου (υπ΄αριθ. πρωτ. 2407/06.09.2010 και 15844/05.05.2011) περί της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας, επανέρχομαι στο εν λόγω θέμα λόγω της σοβαρότητάς του.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας, κατόπιν αλλεπάλληλων συσκέψεων που έγιναν με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δεδουλευμένων θα ήταν η 20.12.2011.

Όμως αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η μη καταβολή δεδουλευμένων τους να έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, ειδικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο για τους εργαζομένους καθώς είναι απλήρωτοι 1 χρόνο.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι ίδιοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα για τις διακομιδές των ασθενών και επιφορτίζονται με καθήκοντα και υποχρεώσεις άλλων οργανισμών.

Για το λόγο αυτό, από την Δευτέρα 09.01.2012 κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζοντας την επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, γεγονός το οποίο είναι προφανές ότι δημιουργεί πρόβλημα στη μεταφορά των ασθενών στο Νομό Φθιώτιδας, καθώς είναι αδύνατο να καλυφθούν όλα τα περιστατικά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube