Στη Ρόδο ο Υπουργός Οικονομικών | 19.7.2021

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Είχε συναντήσεις με Βουλευτές Δωδεκανήσου, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και Φορείς της περιοχής για θέματα τουρισμού και οικονομίας.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος ότι με σκληρή δουλειά θα περάσουμε στην επόμενη μέρα της πανδημίας. «Έχουν υπάρξει πολλά και διαφορετικά μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ το 1,7 με 1,8 δις ευρώ, αφού μόνο οι επιστρεπτέες προκαταβολές έφθασαν το 1,4 δις» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επίσης στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών.
«Ό,τι είπαμε προεκλογικά γίνεται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τις φετινές με τις περσινές φορολογικές δηλώσεις τους για να το διαπιστώσουν.

 

 

Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και η υλοποίηση έργων από το ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι καλά, πρόσθεσε όμως ότι το μόνο όπλο αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας παγκοσμίως είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Μάλιστα στο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Ρόδο, συμπεριέλαβε και το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube