Στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Οικονομικών (video) | 15.9.2021

Λίγο πριν τις 9.00 το πρωί κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την ΔΕΘ 2021.Ο κ. Υπουργός παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστου Μετιου και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς ξεκίνησε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας, σχετικά με την ενίσχυση της οικονομίας αλλά και θέματα που απασχόλησαν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Ακολούθως ο Υπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Ζαμπούκη.

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου.

 

 

enanews.gr

 

Τέλος, πριν αναχωρήσει ο Υπουργός, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας DASTERI A.E. στην Αλεξανδρούπολη.

Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές του νόμου κ. Σταύρος Κελετσης, Χρήστος Δεμερτζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες της DASTERI AE κύριοι Νικόλαος Δαστερίδης (Ιδρυτής της εταιρείας), Γιάννης Ν. Δαστερίδης (Πρόεδρος), Βασίλης Ν. Δαστερίδης (Διευθύνων Συμβουλος) και Γιάννης Γ. Δαστερίδης (Τεχνικός Διευθυντής).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της πορείας και των αποτελεσμάτων του Ομίλου DASTERI, από τα στελέχη της εταιρείας.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η καινοτόμα και δημιουργική πορεία της DASTERI αποτελεί το πραγματικό παράδειγμα του νέου αναπτυξιακού παραγωγικού μοντέλου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Υπουργού:

Βουλευτές Έβρου της ΝΔ για επίσκεψη Σταϊκούρα: Υψηλού συμβολισμού και επισφραγίζει το κυβερνητικό έργο στην περιοχή

 

Τη συστηματική και ενίοτε «πιεστική» επικοινωνία των βουλευτών της ΝΔ στον Έβρο με το υπουργείο Οικονομικών, για θέματα που αφορούν την τοπική οικονομία και την κοινωνία, επεσήμανε κατά τη σημερινή παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι βουλευτές, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, οι οποίοι συμμετείχαν στο σύνολο των συναντήσεων του υπουργού με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του στο Νομό, σημειώνοντας ότι επισφραγίζει το έργο που γίνεται στην περιοχή και την αγαστή συνεργασία τους με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα που προκύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ειδικότερα ο κ. Δημοσχάκης χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα, ως «υψηλού συμβολισμού πολιτική πράξη», καθώς «με την εδώ παρουσία του, αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου υπογραμμίστηκε με αναλυτικό τρόπο η πολιτική που θα ασκήσει η παρούσα κυβέρνηση, δια στόματος πρωθυπουργού, έρχεται και διευκρινίζει από την Αλεξανδρούπολη, οικονομικού αντικειμένου θέματα», ευχαριστώντας τον διότι «δίνει λύσεις σε γόρδιους δεσμούς, όπως είναι το 12% (σσ απόδοση του εργοδοτικού κόστους του 12% στις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ), ένα εκ των μειζόνων θεμάτων, όπως χαρακτηριστικά είπε,  που αφορούν στο Νομό και την ΠΑΜΘ.

Από την πλευρά του, ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε: «Όλο αυτό το διάστημα, ειδικά τη δύσκολη περίοδο στην αρχή της πανδημίας, ήμασταν σε επικοινωνία για όλους τους κλάδους της οικονομίας». Τόνισε πως η ανταπόκριση του κ. Σταϊκούρα ήταν άμεση, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι αντιληπτή η σταθερή και συχνή παρουσία στον Έβρο της κυβέρνησης και πως «πραγματικά ασχολούνται με την περιοχή μας, στην οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα». Ο κ. Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε και στην απόδοση του εργοδοτικού κόστους του 12%, τονίζοντας το ενδιαφέρον του υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα κι ευχαριστώντας τον «για το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή» καθώς και για τη δρομολόγηση λύσης.

Τέλος, ο κ. Κελέτσης ανέφερε πως η παρουσία του υπουργού Οικονομικών στον Έβρο «επισφραγίζει, πρώτον το έργο που γίνεται στην περιοχή μας από τον καιρό που τη διακυβέρνηση ανέλαβε η ΝΔ. Επισφραγίζει επίσης τις προοπτικές που υπάρχουν ανάπτυξης της περιοχής. Ειδικά η επίσκεψη στο λιμάνι δίνει ακριβώς αυτό τον τόνο και αυτό το μήνυμα, γιατί για μας η ανάπτυξη του λιμανιού είναι η ναυαρχίδα της ανάπτυξης στην περιοχή…». Αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων, ο κ. Κελέτσης είπε: «Συζητήσαμε και προβλήματα που μας απασχολούν, όπως είναι η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, γιατί ο Νομός επλήγη σημαντικά το προηγούμενο διάστημα και εκεί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία πρόοδος και συνεργασία όλων των φορέων, διότι το κλειδί στην επίτευξη αυτών των έργων είναι η συνεργασία κράτους, περιφέρειας, αυτοδιοίκησης… Εξετάσαμε το μέγα θέμα της απρόσκοπτης υλοποίησης της καταβολής του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης που το δικαιούνται. Διότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην εφαρμογή. Η κυβέρνηση νομοθέτησε δύο φορές για το θέμα, αλλά στην πράξη εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα τα οποία τα αντιμετωπίζουμε και ήδη ο υπουργός πολύ άμεσα και αποτελεσματικά πιστεύω ότι δρομολόγησε τις λύσεις».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube