Συνέντευξη Χρήστου Σταϊκούρα στο Κανάλι Ένα Πειραιά | 31.5.2023

Σε θέματα της επικαιρότητας αλλά και σε όσα έχουν να κάνουν με τις οικονομικές ατζέντες των προγραμμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ στον νομό Φθιώτιδας και τέως Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

 

Αρχικά ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε τους πολίτες της Φθιώτιδας για την επανεκλογή και την αύξηση των σταυρών που έλαβε, κάτι που για Υπουργό οικονομικών δεν συνηθίζεται, ενώ ευχήθηκε στις επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ να αυξήσει τον αριθμό εκπροσώπων από την εκλογική περιφέρεια καθώς εξελέγη μόνο αυτός από το κόμμα του.

Στη συνέχεια απάντησε στις οικονομικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως θα πρέπει οι παρατάξεις να είναι υπεύθυνες και ρεαλιστικές, λέγοντας ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι άστοχες και θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση παρά ελάφρυνση στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των πολιτών.

Όσον αφορά στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής αν και εκείνος εξήγγειλε μείωση στον ΕΦΚ και στα τρόφιμα, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς η τρύπα στα δημόσια ταμεία θα αγγίζει τα 4 δις.

Παράλληλα ανέπτυξε μερικές βασικές θέσεις του οικονομικού μοντέλου που θέλει να ακολουθήσει η ΝΔ, έχοντας ως στόχο την ανακούφιση των πολιτών από τον πληθωρισμό αλλά και την  διευκόλυνση των επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βελίκα Καραβάλτσιου η οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά με τη κυβέρνηση να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από αυτά που είχε υποσχεθεί αρχικώς, ενώ υποσχέθηκε μείωση μιας τουλάχιστον ποσοστιαίας μονάδας των εισφορών, για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Τέλος δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες σε όλο το νομό Φθιώτιδας αλλά και σε άλλες Περιφέρειες ώστε να επικοινωνήσει  την ατζέντα της ΝΔ σε ακόμη περισσότερους πολίτες και ειδικότερα στους αναποφάσιστους.

kanaliena.gr

Share

/ In Ραδιόφωνο / By author / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη Χρήστου Σταϊκούρα στο Κανάλι Ένα Πειραιά | 31.5.2023
Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube