Συνέντευξη Χρήστου Σταϊκούρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ | 9.5.2023

«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, με όρους ρεαλισμού, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων»

 

Αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του φτάνουν τα 83 δισ. ευρώ, επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ έχει δώσει στη δημοσιότητα, κοστολογημένο το κάθε μέτρο, και σε ορίζοντα τετραετίας φτάνουν τα 9 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι στο ύψος που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.

Τόνισε επίσης πως το ελληνικό χρέος έχει μειωθεί κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες. 

Σχολιάζοντας τις εισηγήσεις του κ. Τσακαλώτου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί τοπικών νομισμάτων, ανέφερε ότι «μετά το ‘’Δήμητρα’’ του Βαρουφάκη περάσαμε και στα τοπικά νομίσματα, και οι δύο προτάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο υπάρχει ή δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέφει στην κοινωνία. Ωστόσο, το πού θα κατευθυνθούν οι πόροι, θα καθορίζεται από τον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε.

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι θα πετυχαίνουμε υψηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, που όμως θα προκύπτουν από την καλύτερη πορεία της οικονομίας.

«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, με όρους ρεαλισμού, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

skai.gr

Share

/ In Ραδιόφωνο / By author / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη Χρήστου Σταϊκούρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ | 9.5.2023
Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube