Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο” | 21.1.2022

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο” με τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

 

“Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να σηκώσει το δημοσιονομικό κόστος και να μειώσει τον ΦΠΑ. Όμως κάποια στιγμή και αναλόγως της έκβασης της υγειονομικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. Δεν αποκλείω τίποτα στο μέλλον”, είπε.

Ο κ  Σταϊκούρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή “Μετά την Επικαιρότητα” επανέλαβε ότι θα υπάρξει “γενναία” αύξηση του κατώτατου μισθού το Μάιο, όμως το ποσοστό δεν μπορεί να το καθορίσει ακόμη, καθώς η αύξηση θα πρέπει να μην επηρεάζει αρνητικά τους δείκτες της ανεργίας.  Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι οι καταθέσεις για το 2021 αυξήθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ και μάλιστα είπε ότι το 56,4% εξ αυτών αφορούν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι οι κοινωνικοί εταίροι ήταν αντίθετοι με την αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και στο 2% και συνέκρινε την αύξηση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση με τις αντίστοιχες αυξήσεις που δόθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

avgi.gr

Share

/ In Ραδιόφωνο / By author / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο” | 21.1.2022
Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube