Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών | 9.7.2019

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Κυρίες και κύριοι ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Μεγάλη τιμή και τον ευχαριστώ, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Θα εργαστώ έντιμα και σκληρά για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Έχω μάθει στα δύσκολα και οι οικονομικοί συντάκτες εδώ μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών θα είναι πάντα οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου.
Ευχαριστώ τον κ. Τσακαλώτο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή και την ενημέρωση. Σε αυτό το σημείο όμως θα μου επιτρέψετε να καινοτομήσω, παρ’ ότι η οικονομία αποδεδειγμένα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις, τα ανοιχτά προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και οι βόμβες με αναμμένα τα φιτίλια υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου διαχρονικά.
Δεν θα πω το σύνηθες δηλαδή ότι παραλαμβάνουμε «καμένη γη», αυτή την προσέγγιση πρέπει να την εξοστρακίσουμε από τη δημόσια ζωή. Δεν ωφελεί τη χώρα, δεν ωφελεί τους πολίτες. Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά.
Θα διορθώσουμε όμως σφάλματα και θα αντιμετωπίσουμε παραλείψεις, επιδιώκοντας τις μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συγκλίσεις και συναινέσεις.
Θα αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου. Στηριχθήκαμε και αναδείξαμε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο παρελθόν. Καλώ όλες και όλους τους εργαζόμενους πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες και κομματικές προτιμήσεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανατάξουμε όλοι μαζί την εθνική αυτοπεποίθηση, για να προωθήσουμε την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της χώρας στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σκηνή.
Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να μειώσουμε τις αβεβαιότητες, να περιορίσουμε τους κινδύνους, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές καλές και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.
Κεντρική επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη με υγιή, δημόσια οικονομικά και ευσταθή τραπεζικό τομέα. θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Θα προωθήσουμε την παραγωγή, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, την προσαρμοστικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας.
Η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής αποτελεί σταθερή στόχευσή μας.
Στις πολιτικές μας η αναζήτηση καλών συνδυασμών μεταξύ οικονομικής αποδοτικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης θα αποτελεί μόνιμη και σταθερή επιδίωξή μας. Η στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα, κατέχει κεντρική θέση στο πολιτικό μας πεδίο.
Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα εργαστούμε με απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Έχουμε απόλυτη συνείδηση του εθνικού χρέους μας να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της οικονομίας, αφού γνωρίζουμε ότι αυτή αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει ισχυρή και αξιοπρεπής Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους.
Δείτε το σχετικό video της ΕΡΤ-1 :

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube