Αύριο υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την παραγωγή νέου μη-επανδρωμένου αεροχήματος | 11.1.2023

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Υπουργείο Οικονομικών: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒ, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή νέου μη – επανδρωμένου αεροχήματος

 

 

Αξιοποιώντας τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη χρηματοδότηση του σχεδιασμού και δεύτερου, πιο σύνθετου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (drone).

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας – το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών – προχωρούν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του νέου αεροχήματος.

 

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 14.00, σε εκδήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, από τη διοίκηση της ΕΑΒ και τις πρυτανικές αρχές των τεσσάρων Πανεπιστημίων.

 

Το Υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, επιθυμώντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας σε καινοτομικούς τομείς, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και της χώρας συνολικά, αποφάσισε να συνδράμει και να χρηματοδοτήσει ακόμα ένα σημαντικό πρόγραμμα, που αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τους εμπλεκόμενους φορείς και, ευρύτερα, για την επιστημονική κοινότητα, την ελληνική οικονομία και, συνολικά, την πατρίδα μας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube