Ο Υπουργός Οικονομικών στην ΕΡΤ (video) | 28.1.2021

Προχωρούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς για να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για την προστασία από τον πλειστηριασμό.

 

 

«Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με τους θεσμούς έτσι ώστε να υπάρξει πρόγραμμα Γέφυρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άρα θα βοηθήσουμε για τους επόμενους 9 μήνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για μη υλοποίηση πλειστηριασμών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τη πανδημία, το οποίο αφορά πάγια έξοδα, που πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Όπως είπε η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ.
Η διάταξη περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια, αλλά και στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

 

ert.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube