48 Χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών | 4.10.2022

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα Δημοκρατία που «γεννήθηκε» από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους άξιους συνεργάτες του, σε κρίσιμες – για την πατρίδα – συνθήκες.

Νέα Δημοκρατία που συγκροτήθηκε ως Κόμμα βαθιά δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικά φιλελεύθερο, ριζοσπαστικό και πολυσυλλεκτικό.

Ως Κόμμα γνήσια προοδευτικό, που τολμά να εξελίσσεται κάνοντας τις αναγκαίες τακτικές προσαρμογές στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, πάντα με γνώμονα να υπηρετεί, υπεύθυνα, την Πατρίδα, τον Ελληνισμό και τους πολίτες.

Στη μακρά διαδρομή της, υλοποίησε – με σωφροσύνη και τόλμη – τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να λέει τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ».

Γι’ αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη, δημαγωγίες και λαϊκισμούς, οι πολίτες, με την εμπιστοσύνη τους, την έχουν αναδείξει ως την πρώτη, ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας.

Ως τον μεγάλο και σταθερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος που έχει ταυτιστεί με την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε ιστορικής πρόκλησης.

Κάτι που πράττει και την τελευταία τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλαπλές, πολυεπίπεδες εξωγενείς προκλήσεις.

Και τα έχει καταφέρει αποτελεσματικά, αφού – παρά την ένταση και τον πρωτοφανή χαρακτήρα των δοκιμασιών αυτών – η κοινωνία επέδειξε ανθεκτικότητα και η συνοχή της τονώθηκε, η οικονομία κατέγραψε σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και ευοίωνες προοπτικές και η χώρα δεν έπαψε να αναβαθμίζεται και να ισχυροποιείται, επιτυγχάνοντας την ολόπλευρη ενίσχυσή της.

Συνεχίζουμε, στην ίδια κατεύθυνση, την αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης και συνακόλουθα του υψηλού πληθωρισμού, προκειμένου να διατηρήσουμε την πατρίδα μας σε τροχιά ισχυρής, διατηρήσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Έχουμε, εξάλλου, χρέος, να οδηγήσουμε και πάλι το εθνικό σκάφος σε «ήρεμες θάλασσες».

Με ενότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση, θα τα καταφέρουμε!

Ενισχύοντας την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, επιδεικνύοντας συνέπεια, εκφράζοντας τη συνέχεια και εκπέμποντας σταθερότητα!

Και δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους ανθρώπους, το μέλλον της χώρας μας!

 

Δείτε το επετειακό video της Νέας Δημοκρατίας:

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα 48 χρόνια ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube