Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στον Real Fm με τον Ν. Χατζηνικολάου | 30.6.2022

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον RealFm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι “70% με 90% στο επόμενο εξάμηνο μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι μειωμένη η επιβάρυνση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών σε σχέση με αυτό που θα είχαν στους λογαριασμούς. Για να έχουμε μια αίσθηση των μεγεθών στο σύνολο του έτους, η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσει και θα υπερβεί τα 6 δισ. ευρώ”.

 

“2,4 δισ. έχουμε δώσει μέχρι Ιούνιο και για το δεύτερο εξάμηνο εκτιμούμε ότι θα είναι άλλα 3,6 δισ. ευρώ. Συνεπώς έχουμε ενσωματώσει στις εκτιμήσεις μας την αύξηση του κόστους το επόμενο χρονικό διάστημα, παρεμβαίνουμε με τη ρύθμιση που χθες νομοθετήσαμε” σχολίασε.

Για τα αναδρομικά είπε ότι “δεν είχαμε και δεν έχουμε το δημοσιονομικό χώρο. Υπάρχουν διατάξεις που ψήφισε το κοινοβούλιο, σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης”.

“Προσπαθούμε και θα υλοποιήσουμε όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης” επεσήμανε.

“Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 39 δισ. ευρώ. Άρα είναι σε ασφαλή επίπεδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ πολύ υψηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το πρόβλημα δεν έγκειται στους πόρους αλλά στον δημοσιονομικό χώρο” τόνισε ο υπουργός.

real.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube