86η ΔΕΘ: Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στη Ναυτεμπορική (video) | 10.9.2022

Το νέο πακέτο στήριξης έναντι της ενεργειακής ακρίβειας θα περιλαμβάνει και μόνιμα και μη μόνιμα μέτρα, όπως αποκάλυψε στο Naftemporiki TV ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

 

 

«Φαίνεται ότι ο δημοσιονομικός χώρος οφείλεται και στην υψηλότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο γεγονός ότι σε κάποιες κατηγορίες έχουμε υψηλότερα των προβλέψεων φορολογικά έσοδα. Αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Νικόλ Λειβαδάρη.

 

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το σύνολο των παρεμβάσεων για το 2022 θα είναι πολύ πάνω των 10 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι έρχονται μειώσεις φόρων και αύξηση δαπανών. «Μιλάμε βεβαίως για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα, για αύξηση συντάξεων, αλλά και παρεμβάσεις μη μόνιμου χαρακτήρα, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη, κυρίως φέτος». Σημείωσε ακόμη πως τα μέτρα στη συντριπτική τους πλειονότητα θα είναι στοχευμένα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ενώ τόνισε: «Στόχος μας είναι το βέλτιστο μείγμα πολιτικής, που θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει ανεξάντλητος δημοσιονομικός χώρος», ενώ σχολίασε πως σε μία τέτοια κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα παγκοσμίως, «προτεραιότητα είναι το πώς θα γεμίσει το πορτοφόλι του πολίτη, όχι το πώς δεν θα αδειάσει».

naftemporiki.gr 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube