87η ΔΕΘ: Δήλωση του Υπουργού ΥΜΕ στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ | 16.9.2023

Μήνυμα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα για την Political, ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

 

Η φετινή ΔΕΘ είναι η πρώτη μετά την πρόσφατη ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα λαϊκή εντολή αποδεικνύει ότι ακολουθήσαμε συνετή οικονομική πολιτική που αναβάθμισε το βιοτικό επίπεδο στη χώρα και συνοδεύεται από την προσδοκία ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το μεταρρυθμιστικό μας έργο.

Δυναμικό πυλώνα της οικονομίας αποτελεί ο τομέας των Υποδομών και Μεταφορών, την ευθύνη του οποίου μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δημιουργία νέων υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών στις μεταφορές συμβάλλουν στη μεγέθυνση και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αλλά και στην ενδυνάμωση της εθνικής ισχύος.

Το στρατηγικό μας πλάνο εστιάζει στην αποτελεσματική προώθηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλά από τα οποία έχουν εμβληματική σημασία.

Ταυτόχρονα, όμως, σχεδιάζουμε μια νέα δέσμη παρεμβάσεων, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών, τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών, αλλά και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων, πεδίο που αναδεικνύεται σε υψηλή προτεραιότητα με δεδομένη την εντεινόμενη κλιματική κρίση.

2023-09-16 ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube