Αναφορά προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με αίτημα των Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρυμνας-Μαρτίνου

Με την παρούσα αναφορά σας μεταφέρω αίτημα των Συλλόγων των Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρυμνας – Μαρτίνου σχετικά με την απόφαση του ΙΚΑ για την επικείμενη κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του παραρτήματος ΙΚΑ Λάρυμνας και σταδιακά του υπάρχοντος υγειονομικού σταθμού, ο οποίος προσφέρει δωρεάν φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας σε εικοσιτετράωρη βάση. Στο χώρο της Λάρυμνας, όπως είναι γνωστό, δραστηριοποιούνται πολλές παραγωγικές μονάδες και από τις παραπάνω υπηρεσίες εξυπηρετείται όλη η τοπική κοινωνία της Λάρυμνας, οι οικισμοί της και τα γειτονικά χωριά. Ο υγειονομικός σταθμός της Λάρυμνας έχει σημαντική προσφορά στη διάσωση αρκετών ασθενών, τραυματιών και βαρέων περιστατικών προερχόμενων από το εργοστάσιο και από τα τοπικά τροχαία ατυχήματα. Ακόμη εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι που είναι αδύνατο να μεταβούν κάπου αλλού λόγω της έλλειψης άρτιας και ολοκληρωμένης συγκοινωνίας προς τις κοντινές πόλεις.

Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και διαφωνούν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης ζητώντας την αναστολή της.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την εξέλιξη του ζητήματος.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube