Απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στη δήλωση της Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχτσιόγλου | 18.11.2020

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

 

Δελτίο Τύπου – Απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κας. Έφης Αχτσιόγλου

 

 

«Η κα. Αχτσιόγλου, ενώ παραμένει σταθερά “αμίλητη” όταν πρόκειται να σχολιάσει καλές ειδήσεις για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, θετικές εκθέσεις εταίρων και θεσμών, πρωτόγνωρα χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας και αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, είναι “λαλίστατη” στην ατεκμηρίωτη κριτική της.

Δεν θέλει να καταλάβει ότι για εμάς όλα τα θετικά είναι συλλογικές επιτυχίες, που πιστώνονται σε όλους και σε όλες.

Συγχέει μάλιστα, σκοπίμως, την “ικανοποίηση” με τον “αυτοθαυμασμό”.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για βασικά σημεία της σημερινής θετικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Δεν κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό της “αλαζονείας”, αφού έχει κάνει κατάλληλο “εμβόλιο”, γνωρίζει σε βάθος τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και τις μακροχρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Αισθάνεται ότι στον πυρήνα της αποστολής του βρίσκεται η βέλτιστη συμβολή του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, διαμορφώνοντας, παράλληλα, ένα ευρύ “δίχτυ ασφαλείας” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, μακριά από κινδυνολογίες, και την αντιλαμβάνονται όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον “ιό της αυταπάτης”».

 

ΔΤ_Δήλωση_ΥΠΟΙΚ_Απάντηση_σε_Έφη_Αχτσιόγλου_181120

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube