Άρθρο του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Παραπολιτικά | 13.2.2021

«Οι νέοι – αναγκαίοι για την προστασία της δημόσιας υγείας – περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα, είναι αυτονόητο ότι επιφέρουν σημαντική επιβάρυνση στην πραγματική οικονομία και στα δημόσια οικονομικά.

Επιβάρυνση, η οποία υπολογίζεται, με βάση τα χαρακτηριστικά των εφαρμοζόμενων περιοριστικών μέτρων, στα 2,7 δισ. ευρώ – υψηλότερη από τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού.

Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη μεγαλύτερης, αμεσότερης, αλλά και πιο στοχευμένης στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την υπέρβαση του κόστους των 7,5 δισ. ευρώ που έχουμε εγγράψει στον Προϋπολογισμό του 2021 για μέτρα στήριξης.

Η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στην ανάγκη αυτή με μεθοδικότητα, σύνεση, υπευθυνότητα και δικαιοσύνη, όπως ενεργεί από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας για όσο χρειαστεί, κρατώντας, παράλληλα, τις απαραίτητες εφεδρείες και για το μέλλον.

Ως Υπουργείο Οικονομικών, στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης στις μάχες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε κάθε άλλη εθνική προτεραιότητα. Ισορροπώντας, με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, μεταξύ των αυξημένων, πλέον, αναγκών και των πεπερασμένων πόρων, τους οποίους διευρύνουμε, κυρίως, με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές. Στηρίζοντας, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στο μέλλον, θα διασφαλίσουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου, εγχώριου και ευρωπαϊκού μέσου και πόρου, ώστε η ανάκαμψη να είναι όσο γίνεται ταχύτερη και ισχυρότερη.

Με τη στρατηγική αυτή, με σκληρή και συστηματική δουλειά, με συνεκτικό και δυναμικό σχέδιο και με αυτοπεποίθηση, θα καταφέρουμε – το συντομότερο δυνατό – να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την πατρίδα μας, ολόπλευρα, ακόμη πιο ισχυρή και την κοινωνία, στο σύνολό της, πιο ευημερούσα».

 

Άρθρο_ΥΠΟΙΚ_Παραπολιτικά

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube