Χαιρετισμός Χρ. Σταϊκούρα στην εκδήλωση «Προοπτικές για την Ασφάλεια του Πολίτη» | 1.6.2018

Χαιρετισμός στην εκδήλωση  «Προοπτικές για την Ασφάλεια του Πολίτη»

 

Λαμία, 1 Ιουνίου 2018

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Ευχαριστώ για την πρόσκληση την αγαπητή συνάδελφο κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου.

Καλωσορίζω στη Λαμία τον Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Αττικής, φίλο Μάκη Βορίδη, καθώς και την εκλεκτή δημοσιογράφο κ. Μίνα Καραμήτρου.

Δυστυχώς προγραμματισμένη ομιλία μου, εκπροσωπώντας την Παράταξη, σε Αναπτυξιακό Συνέδριο στο Αγρίνιο, δεν μου επιτρέπει να παρευρίσκομαι μαζί σας.

Συζητούμε σήμερα για την Ασφάλεια του Πολίτη, αγαθό που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, ιδεοληψίες και εμμονές της Κυβέρνησης έχουν επιτρέψει αδιανόητες «εκπτώσεις» σε αυτό το αγαθό, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να κινδυνεύουν και να νιώθουν ανασφαλείς.

Θυμόμαστε όλοι πως από τα πρώτα νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή, ήταν η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που ιδρύθηκαν το 2014 από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο δε περίφημος «νόμος Παρασκευόπουλου», δημιούργημα των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση χιλιάδων εγκληματιών, κάνοντας χρήση διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Η Κυβέρνηση προχώρησε επίσης στην κατάργηση της ομάδας «Δέλτα» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η ανοχή που δείχνει σε ομάδες ανομίας εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων, είναι πρωτοφανής.

Θυμίζω δε επίσης, ότι η Κυβέρνηση δεν δίστασε να εμπαίξει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, δίνοντας αφειδώς υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε.

Αντιθέτως, η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, κινούμενη εντός του τότε υφιστάμενου θεσμικού και δημοσιονομικού πλαισίου, επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις  και συμμορφώθηκε προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προχωρώντας στην καταβολή του 50% των αναδρομικών οφειλών και της διαφοράς αποδοχών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Με την ίδια συνέπεια, η ΝΔ ως αυριανή Κυβέρνηση, σύμφωνα με δέσμευση του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα φροντίσει να καταβληθεί και το υπόλοιπο 50%.

Περιοχές και γειτονιές, και εδώ, στη Φθιώτιδα, κυριαρχούνται από αίσθημα ανασφάλειας. Η Κυβέρνηση όμως, προφανώς εν μέσω ακόμα μίας αυταπάτης, παρατηρεί πτώση της εγκληματικότητας, όπως αναφέρει στις απαντήσεις της σε σχετικές κοινοβουλευτικές μου ερωτήσεις.

Θα ήθελα να επισημάνω πως οι οργανικές θέσεις αστυνομικών στη Φθιώτιδα μειώθηκαν το 2017, μέσω της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, σε αντίθεση με το 2014, όταν και είχαν αυξηθεί σημαντικά.

Τι παράδοξο προέκυψε όμως από αυτή την αναδιάρθρωση του 2017; Η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας, χωρίς Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Όταν μάλιστα το Μάιο του 2017 επισημάνθηκε το γεγονός στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, παρουσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, το Υπουργείο δεσμεύτηκε για ίδρυση της εν λόγω υπηρεσίας.

Σήμερα αυτή η δέσμευση έχει μετατραπεί σε απλό ενδεχόμενο. Συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ!

Κυρίες και κύριοι,

Οι Έλληνες αστυνομικοί χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, χωρίς κατάλληλα οχήματα, χωρίς εξοπλισμό και πολλές φορές με ακατάλληλα κτίρια στέγασης, με αξιομνημόνευτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση προσφέρουν σε όλους εμάς, στην ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας μάλιστα πολλές φορές σημαντικές επιτυχίες.

Για αυτό τους είμαστε ευγνώμονες.

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την καθοδήγηση του Πρόεδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διορθώσει τα παράδοξα που εγκαθίδρυσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών της εμμονών.

Σας ευχαριστώ.

 

2018.6.1 Χαιρετισμός Εκδήλωση για την Ασφάλεια

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube