Χρήστος Σταϊκούρας προς Ε. Τσακαλώτο: Τα έχετε μπερδέψει, θα μάθουμε καινούρια οικονομικά!

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και υποψηφίου με τη ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα και του υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου για την οικονομία στην εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο”.

 

«Λοιπόν, συνεπώς επειδή θα μάθουμε καινούρια οικονομικά που δεν ξέραμε και μιλήσατε για αχαριστία, τώρα θα πάρετε την απάντησή σας. Έχετε μπερδέψει το κόστος δανεισμού, το οποίο είχατε εσείς κι εμείς, με τα spreads. Αδιανόητο για υπουργό Οικονομικών», είπε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε αμέσως τον λόγο, ρωτώντας «Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες τώρα;» και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή με ειρωνεύεστε ότι δεν γνωρίζω οικονομικά, νομίζω ότι όλος ο κόσμος που με παρακολουθούσε ως υπουργό Οικονομικών δεν μου έχει πει κάποιος ότι δεν ξέρω οικονομικά. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που σας αφήσαμε, ναι ή όχι;»

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε: «Όχι. Και λέτε ψέματα. Σας περίμενα στη γωνία. Τα spread σήμερα είναι τα μισά από αυτά που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος δανεισμού της χώρας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας. Η Ιταλία έχει επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται χαμηλότερα απ’ ότι η Ιταλία».

enikos.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube