Δελτίo Τύπου από την Κοινή Ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε, μαζί με άλλους Βουλευτές της Ν.Δ., ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

 «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία σε χιλιάδες συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, οι οποίοι και εργάζονται ως συμβασιούχοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση όλων των συμβάσεων έργων, οι οποίες και θα αντικατασταθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, βάσει και της πλήρωσης θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών. Μάλιστα, η ληφθείσα κυβερνητική απόφαση για την κατάργηση των συμβασιούχων με προγράμματα Stage δημιουργεί κακό προηγούμενο, επιτείνει την αγωνία και των λοιπών συμβασιούχων του δημοσίου και των οικογενειών τους, ενώ κλονίζει ήδη και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Παράλληλα, αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και στους συμβασιούχους των Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι και έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σαφήνεια τις προθέσεις της για το εργασιακό τους μέλλον και να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που η ίδια έχει δημιουργήσει. Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι συμβάσεις που  έχουν συνάψει οι απασχολούμενοι, είτε απευθείας με την Περιφέρεια, είτε με ανάδοχο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), λήγουν στις 31/12/2009 ή λίγους μήνες αργότερα.»

Στη ερώτηση που κατέθεσαν οι κ. Βουλευτές επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν οι εν λόγω εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ αναφέρουν ότι όσες από αυτές λήγουν την επόμενη περίοδο είναι κρίσιμο να ανανεωθούν. Επιπλέον τονίζουν ότι οφείλει η κυβέρνηση να πάρει μια σαφή θέση και να ξεκαθαρίσει στην κοινή γνώμη τις αποφάσεις της για την τύχη και το μέλλον όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube