Δελτίο Τύπου σχετικά με εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Λαμία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Πληρώνω δίκαια”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ήταν ομιλητής σε εκδήλωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ «Πληρώνω Δίκαια». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21.07.2011 στη Λαμία, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε πίνακες και διαγράμματα με στοιχεία που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας, παρουσιάζουν τα βασικά μεγέθη της (π.χ. ύφεση, ανεργία, πληθωρισμός κ.ά.) και την πρόσφατη εξέλιξή τους, εμφανίζουν τη δυσμενή εξέλιξη του χρέους και την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη κρίση δανεισμού (επιτόκια δανεισμού) σε συνδυασμό με την παντελή απουσία αναπτυξιακής διάστασης της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Τα βασικά συμπεράσματα που απορρέουν είναι ότι η Κυβέρνηση έχει “πέσει έξω” σε όλες τις εκτιμήσεις της, οι αποκλίσεις από τους στόχους και οι αστοχίες στις προβλέψεις είναι ορατές και διευρυνόμενες ενώ η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας είναι τραγική.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία η οποία εδράζεται σε τρεις πυλώνες (Επανεκκίνηση Οικονομίας, Δημοσιονομική Προσαρμογή, Αξιοποίηση Περιουσίας του Δημοσίου) και αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την ύφεση, το έλλειμμα και το χρέος. Τόνισε την αναγκαιότητα μείωσης των φορολογικών συντελεστών ως βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Τέλος, εν αναμονή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε πως το ζητούμενο σήμερα για τη χώρα μας είναι να αναζητήσουμε το βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση μακριά από στενές εγωιστικές αγκυλώσεις, με επιμονή, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και διορατικότητα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Η χώρα μας να εντείνει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσανατολισμένη στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας και οι εταίροι μας να εφαρμόσουν πρακτικές κοινοτικής αλληλεγγύης.

Επισυνάπτεται η παρουσίαση του κ. Σταϊκούρα από την εκδήλωση.

http://www.cstaikouras.gr/wp-content/uploads/2011/07/Παρουσίαση-στην-εκδήλωση-της-ΟΝΝΕΔ-στη-Λαμία-21.07.20111.pdf

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube