Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσκεψη σε Τιθορέα, Κ. Τιθορέα και Ελάτεια – Συζήτηση με κατοίκους και επιχειρηματίες για τον αγροτουρισμό

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα την ευρύτερη περιοχή της Τιθορέας, της Κάτω Τιθορέας και της Ελάτειας, συναντώντας και συζητώντας με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Οι πολίτες της περιοχής μετέφεραν στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους για την πορεία της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην συνοχή της κοινωνίας και στην αύξηση της ανεργίας. Εντονότερες, φυσικά, ήταν οι ανησυχίες των νέων της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν περισσότερο από όλους την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η εγχώρια οικονομία.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων ήταν πως βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας είναι η εκτεταμμένη αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και, ειδικότερα, της γεωγραφικής θέσης και του φυσικού κάλλους της περιοχής. Σ’ αυτό πλαίσιο, κρίσιμο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι οι νέες μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, αλλά υπάρχουν, ακόμα, σημαντικά περιθώρια επέκτασης και βελτίωσης.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «ο αγροτουρισμός αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης του ορεινού όγκου, διατηρώντας το χαρακτήρα της υπαίθρου και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της περιοχής. Στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσε να συμβάλλει και η αξιοποίηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις του εκάστοτε χωροταξικού σχεδιασμού. Τα οφέλη μπορούν να είναι πολλά και πολλαπλασιαστικά για την τοπική και εθνική οικονομία, καθώς και για την απασχόληση».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως για να αξιοποιηθούν οι προοπτικές του αγροτικού τουρισμού θα πρέπει άμεσα:

  • να βελτιωθεί, με συγκεκριμένα έργα υποδομής, η πρόσβαση των επισκεπτών στην περιοχή,
  • να προσδιορισθούν, με γνώμονα τη δημιουργία μακροπρόθεσμων και διευρυμένων οφελών, τα επενδυτικά έργα που αφορούν στην αξιοποίηση των τουριστικών και αγροτικών χαρακτηριστικών της περιοχής,
  • να στηριχθούν οι σχετικές επενδυτικές δράσεις, ειδικά των νέων επιχειρηματιών, από τα κατάλληλα αναπτυξιακά προγράμματα.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη: 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube