Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσκεψη στην Κυρτώνη Αταλάντης και συζήτηση με τους κατοίκους για την εγκληματικότητα

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα την Κυρτώνη Αταλάντης, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα το σοβαρό πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η επαρχία Λοκρίδας, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών, διογκώνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες.

Ενδεικτικό του κλίματος, όπως μεταφέρθηκε από τους πολίτες, είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Κυρτώνης Αταλάντης έχουν αναθέσει την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας.

Έγκαιρα, με σειρά Ερωτήσεων του κ. Χρήστου Σταϊκούρα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε επισημανθεί το μέγεθος του προβλήματος και ζητήθηκε η ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ώστε μέρος του να διατεθεί στην περιοχή της Λοκρίδας για την ουσιαστική αστυνόμευσή της.

Όμως, το πρόβλημα όχι μόνο δεν αντιμετωπίσθηκε, αλλά λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαστάσεις, που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και των οποίων η αντιμετώπιση χρήζει σοβαρότερης, άμεσης και ουσιαστικότερης  αντιμετώπισης από την πλευρά της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αυτά που απαιτούνται πλέον για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εν μέσω άλλων, είναι:

  • η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις,
  • η μετεξέλιξη των Αστυνομικών Διευθύνσεων από επιτελικές σε επιχειρησιακές μονάδες, με βασικό αντικείμενο απασχόλησης τον επιχειρησιακό συντονισμό δράσης και τον έλεγχο λειτουργίας της απόδοσης των υπηρεσιών,
  • η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων βάσει της διοικητικής διαίρεσης της χώρας με μορφολογικά, πληθυσμιακά, οικονομικά και άλλα κριτήρια, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων, αποτελεσματικότερη αξιοποίηση προσωπικού και περιορισμός της γραφειοκρατίας,
  • η ευρύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών για την επί τόπου άσκηση αστυνομικών ελέγχων.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του τονίζοντας πως «αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η διαφύλαξη της ασφάλειας του πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας, συνεπώς σε κάθε γωνιά και περιοχή της Φθιώτιδας, αποκαθιστώντας την έννομη τάξη, ανακτώντας την ηρεμία στην καθημερινότητα και αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube