Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Λάρυμνας

«Σύμφωνα με το ΦΕΚ B’ 1575/27-06-2011 (Υ.Α. υπ’ αριθ. 71327/Δ4) ανακοινώθηκε η συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Λάρυμνας με το ΓΕΛ Μαρτίνου, υπό τη νέα ονομασία ΓΕΛ Μαρτίνου. Συγχώνευση, η οποία δεν προβλεπόταν σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 440/18-03-2011 (Υ.Α υπ’ αριθ. 29988/Δ4), που είχε προηγηθεί.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι σε διάστημα τριών (3) μηνών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη λήψη της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 71327/Δ4, ανακάλεσε την υπ’ αριθ. 29988/Δ4 Υ.Α. και προχώρησε σε καταργήσεις σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα για το Νομό Φθιώτιδας, αυτό των Λυκειακών Τάξεων της Λάρυμνας.

Η τακτική αυτή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης φανερώνει προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και έλλειψη σχεδιασμού για τις σχολικές μονάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Εν τέλει, είναι να διερωτάται κανείς, ποια τα κριτήρια που ίσχυσαν και οδήγησαν το Υπουργείο να μεταβάλει την άποψή του για τη συγχώνευση της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Για τους παραπάνω λόγους καταθέτω και σχετική Ερώτηση στη Βουλή».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube