Δελτίο Τύπου σχετικά με την Απάντηση στην Ερώτηση για την εγκληματικότητα στην επαρχία Λοκρίδας του Ν. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε την 1/3/2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην επαρχία Λοκρίδας στο Νομό Φθιώτιδος.

Ειδικότερα, ζητήθηκε από το Υπουργείο να τοποθετηθεί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής και να περιορίσει την έξαρση της εγκληματικότητας.

Στην από 19 Μαρτίου 2011 Απάντησή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «στο νέο πρόγραμμα αντεγκληματικής πολιτικής, για τα έτη 2010-2014, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις, σε όλες τις περιοχές της χώρας και φυσικά στην περιοχή του νομού Φθιώτιδας».

Επίσης, αναφέρει ότι: «για την αστυνόμευση της περιοχής τοπικής αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται και περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων, ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων. Κατά την εφαρμογή του σχεδίου αυτού δραστηριοποιούνται οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, με τη διάθεση αστυνομικών για τη διενέργεια πεζών και εποχούμενων περιπολιών. Ειδικότερα στην περιοχή της Λοκρίδας διατίθενται αστυνομικοί και από άλλες Υπηρεσίες της ανωτέρω Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπως οι δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) κλπ. Σημειώνεται δε, ότι δύο Ο.Π.Κ.Ε. δραστηριοποιούνται βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος, κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην περιοχή Λοκρίδας, όπου, πράγματι, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, η εγκληματικότητα εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Παράλληλα, στην εν λόγω Διεύθυνση εφαρμόζεται και το μέτρο της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ)».

Τέλος, αναφέρει ότι: «στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, στο πλαίσιο και της αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου μας και των σχεδίων δράσης, δόθηκαν πρόσθετες εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού της, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας και στην εν λόγω περιοχή, σε συνεργασία με τον οικείο Ο.Τ.Α και τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς, με στόχο την περαιτέρω παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube