Δελτίο Τύπου σχετικά με την κεντρική προεκλογική ομιλία στη Λαμία – “Όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε το κοινό μας όραμα έργο. Για να κάνουμε την ελπίδα πράξη”

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, με ιδιαίτερη επιτυχία, την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Λαμία. Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα προλόγισε η δημοσιογράφος και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, κ. Μαριάνα Πυργιώτη.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας για την προσωπική και πολιτική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του στις εκλογές τόσο του 2007 και του 2009 αλλά και σε αυτή τη νέα προσπάθεια, επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή έχασε τον έλεγχο των εξελίξεων ή εσκεμμένα οδήγησε, και μάλιστα χωρίς διαπραγμάτευση, τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης και το “Μνημόνιο”. Σ’ αυτή την πορεία διαδοχικών λαθών ο κ. Βενιζέλος ήταν συνοδηγός του κ. Παπανδρέου. Ήταν συμμέτοχος. Όσο και να προσπαθεί τώρα με “συγγνώμες” και “παραδοχές λαθών”, δεν μπορεί να κάνει τον Έλληνα πολίτη να λησμονήσει. Οι πολίτες δεν ξεχνούν».

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέλυσε τους πυλώνες του Στρατηγικού Σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα επίτευξης δημοσιονομικής προσαρμογής και πειθαρχίας, προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσης των πολιτικών με δράσεις ανάσχεσης της ύφεσης, αναθέρμανσης της πραγματικής οικονομίας και περιορισμού της ανεργίας και τροποποίησης πολιτικών που έχουν αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες. Επιπρόσθετα, επεσήμανε την κρισιμότητα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής με την αποκατάσταση ακραίων αδικιών που πρόσφατα συντελέστηκαν, κάνοντας αναφορά «στην αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων, στην παροχή του εξισωτικού επιδόματος στους κτηνοτρόφους, στην αναζήτηση λύσης για την αποζημίωση των ιδιωτών ομολογιούχων με αποταμιευτικά, φορολογικά και επενδυτικά ισοδύναμα μέτρα, και στην ανακούφιση των δανειοληπτών ώστε η δόση των δανείων να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους».

Ακολούθως, υπογράμμισε τη βασική του θέση ότι «δεν υπάρχει “βασιλική οδός” για την εθνική αξιοπρέπεια και την ευημερία μας στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. Υπάρχει μόνο η οδός που προσδιορίζεται από την επαναδιατύπωση και εμπέδωση ενός σύγχρονου αξιακού συστήματος, την καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής και πολιτικής συνεννόησης, την εκπόνηση και διαχρονική εφαρμογή ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου, την επεξεργασία και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών, συμβατών με το εθνικό και ευρωπαϊκό σχέδιο και την έντιμη, σκληρή αποτελεσματική και ποιοτική εργασία από όλους μας. Αποτέλεσμα αυτής της νέας προσπάθειας θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων ένα νέο κράτος που θα ανταποκρίνεται σ’ αυτή την αλλαγή».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «η Σύγχρονη Πολιτεία με τις σωστές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί από “τροχοπέδη” σε εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας. Σε εγγυητή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε αρωγό της κάθε δημιουργικής προσπάθειας του πολίτη. Σε δομικό παράγοντα της προσπάθειας εξόδου από την κρίση». Και συμπλήρωσε ότι «σ’ αυτή την νέα πορεία εξόδου από το τέλμα και ανάταξης της χώρας, η Φθιώτιδα μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο. Μπορεί και πρέπει να συμμετέχει δυναμικά. Να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να δώσει έμφαση στην αναστροφή της τάσης αλόγιστης αποδυνάμωσης της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από δομές της δημόσιας διοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας» υπογραμμίζοντας ότι «δεν ζητούμε για την περιοχή προνόμια, αλλά δεν αποδεχόμαστε και δυσμενείς διακρίσεις».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «με αίσθημα ευθύνης σας ζητώ να συνεχίσουμε, και τώρα στα δύσκολα, την πορεία που ξεκινήσαμε πριν από μια πενταετία. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε για τρίτη φορά. Να μπούμε όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε το κοινό μας όραμα έργο. Για να κάνουμε την ελπίδα πράξη. Για να παλέψουμε ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει. Και θα τα καταφέρει».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube