Δελτίο Τύπου σχετικά με την ομιλία Χρ. Σταϊκούρα στην εκδήλωση της Αταλάντης – 29.04.2012

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών, με ιδιαίτερη επιτυχία, την ομιλία του στην Αταλάντη.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αφού ευχαρίστησε του κατοίκους της Λοκρίδας για την προσωπική και πολιτική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του στις εκλογές τόσο του 2007 και του 2009 αλλά και σε αυτή τη νέα προσπάθεια, επικεντρώθηκε στις τρέχουσα κατάσταση και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της τροποποίησης πολιτικών που έχουν αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, της επίτευξης δημοσιονομικής προσαρμογής, της προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της συμπλήρωσης των πολιτικών με δράσεις ανάσχεσης της ύφεσης, αναθέρμανσης της πραγματικής οικονομίας και περιορισμού της ανεργίας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στον αγροτικό τομέα υπογραμμίζοντας ότι «εάν στα επόμενα δύο χρόνια κερδίσουμε το στοίχημα της πρωτογενούς παραγωγής – της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας – θα έχουμε κερδίσει το μισό στοίχημα της ανάπτυξης. Της ανάπτυξης της χώρας, της Φθιώτιδας, της Λοκρίδας».

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της Στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα «που θέτουν ως πρωταρχική προτεραιότητα την “επένδυση” στο σύγχρονο αγρότη και τη μετεξέλιξή του από παραλήπτη και διαχειριστή επιδοτήσεων, σε δημιουργικό και εξωστρεφή επιχειρηματία. Μιας μακροχρόνιας και βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης της υπαίθρου που θα βασίζεται σε πολιτικές επενδύσεων και όχι επιδοτήσεων».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε «στην ασφάλεια του πολίτη, η οποία, και στην περιοχή μας, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αφού είναι γεγονός ότι η Λοκρίδα τα τελευταία 2 χρόνια έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών», ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα διάθεσης περαιτέρω αξιόμαχου αστυνομικού προσωπικού σε περιοχές της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα εγκληματικότητας, όπως είναι η Λοκρίδα.

Τέλος, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή μετά το 1974. Στην πιο κρίσιμη στιγμή από την περίοδο που ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής εδραίωσε τη Δημοκρατία, έθεσε τις βάσεις για την ανοικοδόμηση της χώρας και οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, σας καλώ να μπείτε μπροστά σε μια μεγάλη προσπάθεια, ίσως τη μεγαλύτερη, που πρέπει να γίνει στη χώρα. Εσείς μπορείτε και πρέπει να πρωτοστατήσετε ώστε να εμπεδωθεί ένα νέο, εθνικά και κοινωνικά, πιο υγιές σύστημα αξιών. Εσείς μπορείτε και πρέπει να πρωτοστατήσετε ώστε να εμπεδωθεί στο σύνολο της κοινωνίας μας μια νέα κουλτούρα, με ακρογωνιαίους λίθους την εντιμότητα, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την φροντίδα προς την πατρίδα και το κράτος μας. Εσείς, οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, μπορείτε και πρέπει να δώσετε νέο περιεχόμενο στην οικογένεια, στο νοικοκυριό, στην επιχείρηση, ως βασικό υποκείμενο της οικονομίας μας, ως μονάδα παραγωγής, αποταμίευσης, επένδυσης και κατανάλωσης. Εσείς, οι πολίτες της Ελληνικής περιφέρειας, μπορείτε να εδραιώσετε πιο ορθολογικές συμπεριφορές. Μπορείτε να δώσετε την πραγματικά πατριωτική απάντηση στην κρίση».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube