Δελτίο Τύπου σχετικά με την ομιλία στη συγκέντρωση γυναικών στη Λαμία – “Ιδιαίτερος ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη πραγματικότητα”

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σήμερα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, με ιδιαίτερη επιτυχία, την ομιλία του στη συγκέντρωση γυναικών στη Λαμία.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αφού υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη πραγματικότητα και παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας, επικεντρώθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στο διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι  «διανύουμε μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η διόγκωση της ανεργίας, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οι ρωγμές του κοινωνικού ιστού.

Για την τρέχουσα κατάσταση, οι ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο είναι τεράστιες.

Φούσκωσε με πράξεις και παραλείψεις της το έλλειμμα το 2009. Έστελνε λανθασμένα και αντιφατικά μηνύματα στις αγορές. Αναφέρονταν απαξιωτικά για τη χώρα, το κύρος και την αξιοπιστία της, με δυσμενείς επιπτώσεις για την δανειοληπτική της ικανότητα. Άργησε να πάρει μέτρα. Δεν δανείστηκε έγκαιρα τα αναγκαία ποσά για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

Έτσι λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή έχασε τον έλεγχο των εξελίξεων ή οδήγησε και μάλιστα, χωρίς διαπραγμάτευση, τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης και το “Μνημόνιο”.

Σ’ αυτή την πορεία διαδοχικών και καταστροφικών λαθών, ο κ. Βενιζέλος ήταν συνοδηγός, ήταν συμμέτοχος. Όσο και να προσπαθεί τώρα με “συγγνώμες” και “παραδοχές λαθών”, δεν μπορεί να κάνει τον Έλληνα πολίτη να ξεχάσει.

Το επιχείρησε και χθες εδώ, στη Λαμία. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν.

Δεν ξεχνούν ότι όχι μόνο συνυπήρξε με τον κ. Παπανδρέου, αλλά ουσιαστικά ήταν αυτός που κυβέρνησε το δεύτερο μισό της περιόδου της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Τώρα παραδέχεται: Ότι ήταν λάθος τα “λεφτά υπάρχουν”. Ότι ήταν λάθος η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ότι ήταν λάθος και χωρίς διαπραγμάτευση το πρώτο Μνημόνιο. Ότι ήταν λάθος το δημοψήφισμα που αρχικά δικαιολόγησε και υποστήριξε. Ότι ήταν λάθος ο τρόπος που κυβερνούσε ο κ. Παπανδρέου. Ότι ήταν λάθος ο φορολογικός στραγγαλισμός των Ελλήνων.

Δηλαδή παραδέχεται ότι τόσα χρόνια εφάρμοζε μια λάθος στρατηγική.

Οι πολίτες σήμερα κατανοούν το γιατί».

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας εστιάζοντας στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής προσαρμογής, προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συμπλήρωσης των πολιτικών με δράσεις ανάσχεσης της ύφεσης, αναθέρμανσης της πραγματικής οικονομίας και περιορισμού της ανεργίας.

Υπογράμμισε πως, παράλληλα με την ανάκαμψη της οικονομίας, οι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την αποκατάσταση ακραίων αδικιών, η ασφάλεια του πολίτη, η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και η ενδυνάμωση του ήθους στην πολιτική διακυβέρνηση μετά από Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ακολούθως, στάθηκε ιδιαίτερα στον ενεργό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Φθιώτιδα σε αυτή τη νέα πορεία εξόδου από το τέλμα και ανάταξης της χώρας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα έργα και πεδία ανάπτυξης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε πως για να μη χαθούν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για το Νομό Φθιώτιδας απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και όλο και πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.  Τόνισε ότι όλες και όλοι μαζί μπορούμε «να προωθήσουμε στο Νομό μας, με ακόμη καλύτερες ταχύτητες, την αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Χωρίς βεβαίως λεκτικούς κομπασμούς και ανούσιους παλικαρισμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη διαδρομή ζωής και τα πεπραγμένα όσων τους χρησιμοποιούν».


Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube