Δελτίο Τύπου σχετικά με τα λάθη της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση –

gre1470320_21403176-thumb-largeΟ Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Οικονομικών, τους τελευταίους 3 μήνες, θριαμβολογούσε για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι η υλοποίησή της θα οδηγούσε στην εκταμίευση του συνόλου της δόσης του τρέχοντος Προγράμματος στο τέλος της τετράμηνης παράτασης του Μνημονίου.

Τώρα, ο νέος Επικεφαλής της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας υποστηρίζει, και ορθώς, ότι αυτό ήταν λάθος, με δεδομένες τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών, τους τελευταίους 3 μήνες, υποστήριζε ότι η χώρα διαθέτει και έχει υποβάλλει στους εταίρους ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα.

Τώρα, ο Επικεφαλής της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας υποστηρίζει, και ορθώς, ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε.

Και πως να υπάρχει άλλωστε με τόσα «σύννεφα δημιουργικής ασάφειας»…

Έτσι τώρα που οι υφιστάμενες στη συμφωνία ασάφειες, καθίστανται πιο σαφείς και ποσοτικά συγκεκριμένες, πέφτουν τα «φύλλα συκής» της Κυβέρνησης, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια και δικαιώνεται η δημιουργική κριτική μας σε αυτό το πεδίο.

Στο μεταξύ όμως, τους 3 τελευταίους μήνες, η οικονομία καθηλώνεται.

Καλούμε την Kυβέρνηση να αξιοποιήσει τη σταθεροποίηση της δημόσιας οικονομίας και την έναρξη της επιστροφής στην ανάπτυξη που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και να προχωρήσει όχι μόνο με όνειρο αλλά και με λογισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε να συνδράμουν έμπρακτα και οι εταίροι και δανειστές».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube