Δελτίο Τύπου σχετικά με την Απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ για τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Στίρφακα | 19.7.2018

Δελτίο Τύπου

 

Λαμία, 19 Ιουλίου 2018

 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 29.6.2018 την υπ’ αρίθμ. 7200 Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα «Στίρφακα» του Δήμου Λαμιέων (επισυνάπτεται).

Το Υπουργείο, μέσω της ΕΡΓΟΣΕ, με το υπ’ αρίθμ. 7876/18-12.7.2018 έγγραφο (επισυνάπτεται), αφού απαντά πως έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και έχει γνώση του προβλήματος, καταλήγει πως «σύντομα θα οριστικοποιήσει μελέτη για δημιουργία λεκάνης παρακράτησης φερτών υλικών στην περιοχή».

Δεν μας ενημέρωσε ωστόσο, αν κατά την εκτέλεση του έργου, υπήρξε πρόνοια ώστε να αποτρέπονται πλημμυρικά φαινόμενα προς την Τοπική Κοινότητα ή αν ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες πως οι παρεμβάσεις τους είναι σημαντικές και είναι πιθανό να επιφέρουν πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του να τηρήσουν τη δέσμευση που προκύπτει από την Απάντησή τους, να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας «Στίρφακα» να μην έρθουν εκ νέου αντιμέτωποι με δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

2018.7.19 ΔΤ Σχετικά με Απάντηση ΕΡΓΟΣΕ για Στίρφακα 2018.7.19 ΔΤ Σχετικά με Απάντηση ΕΡΓΟΣΕ για Στίρφακα [Συν. Απάντηση ΕΡΓΟΣΕ]

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube