Δήλωση αποτίμησης της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Η αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, πολιτών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικίες, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κόμματος, χαροποίησε τους Νεοδημοκράτες και αιφνιδίασε τους πολιτικούς αντιπάλους.

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας εκπέμπει τρία βασικά πολιτικά μηνύματα:

1ο Μήνυμα: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει, επί 4 δεκαετίες, το μεγάλο κόμμα των Ελλήνων πολιτών, ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διατηρεί βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία και ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία 41 χρόνια, μαζί με λάθη και παραλείψεις, έχει την πιο επωφελή για τη χώρα, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα, συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή.

Συνεπώς, οι πολίτες «μπήκαν ανάχωμα» σε εκείνους που επιθυμούσαν να «τελειώσουν» πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία.

2ο Μήνυμα: Επιβεβαιώθηκε ο ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτός του ριζοσπαστικού, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Που πρεσβεύει και υπηρετεί την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Συνεπώς, οι πολίτες «μπήκαν ανάχωμα» στην ιδεολογική περιχαράκωση και απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας.

3ο Μήνυμα: Διατυπώθηκε η απαίτηση η Νέα Δημοκρατία, μετά την αποτυχία της διακυβέρνησης της Αριστεράς, να προετοιμαστεί επαρκώς ώστε σύντομα οι πολίτες να της αναθέσουν και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει τις ιδεολογικές, πολιτικές και διαχειριστικές προϋποθέσεις για να πετύχει.

Συνεπώς, οι πολίτες ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής, ώστε, ακόμη και για όσους δεν την έχουν προτιμήσει μέχρι τώρα στις εκλογικές αναμετρήσεις, να συνιστά ορθολογική εναλλακτική επιλογή και όχι μόνο «ύστατη πολιτική καταφυγή».

Στο διάστημα που ακολουθεί το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι να ολοκληρώσει, σε συνθήκες δημοκρατικής ενότητας, τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της, και η επόμενη ημέρα να μας βρει ακόμη περισσότερους, με ψυχική ενότητα, υποδειγματική πολιτική συνοχή και διαθέσιμους για συντεταγμένες δημιουργικές δράσεις.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube