Δήλωση μετά τη Δημοσιοποίηση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη Δημοσιοποίηση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ:

 

«Η Κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των ΔΕΚΟ, εμφανίζεται «έκπληκτη» με την οικονομική τους κατάσταση και παρουσιάζει υποκριτικό ενδιαφέρον.

Λησμονεί ότι τα προβλήματα στην οικονομική διαχείρισή τους, που έχουν οδηγήσει σε ζημίες και συσσωρευμένα χρέη, είναι διαχρονικά και δεν δημιουργήθηκαν την τελευταία περίοδο.

Αγνοεί -το επισημαίνουμε ενδεικτικά μόνο για να δούμε πόσο πίσω χρονικά πάνε τα προβλήματα- ότι οι εγγυήσεις του Δημοσίου, για δάνεια Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που συνάφθηκαν τη δεκαετία του ’80, ανήλθαν στο 32% του ΑΕΠ το 1989!

Αποσιωπά ότι ήταν αντίθετη, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της τελευταίας Κυβέρνησης της ΝΔ για την εξυγίανση και βελτίωση της οικονομικής και λειτουργικής αποτελεσματικότητας των ΔΕΚΟ:

  • Καταψήφισε το Νόμο 3429/2005 για την εξυγίανση και τη βελτίωση της λειτουργίας των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ο οποίος -σύμφωνα και με το ΙΟΒΕ- αποτελούσε «…πράγματι, μία σημαντική πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν…» (Νοέμβριος, 2009).
  • Αντιτάχθηκε στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.
  • Καταψήφισε την τροπολογία για τη συγκράτηση της μισθολογικής δαπάνης στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
  • Διέκοψε το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Και φυσικά, επί ένα χρόνο διακυβέρνησης, παρέμεινε αδρανής ως προς την πορεία των ΔΕΚΟ και δεν έλαβε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την εξυγίανσή τους.  

Συνεπώς, οι αυτόκλητοι εισαγγελείς πρέπει πρώτα να απολογηθούν για τις δικές τους ευθύνες και, στη συνέχεια, να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους για τις ΔΕΚΟ στους Έλληνες πολίτες».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube