Δήλωση του ΥπΟικ στο manifesto για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ | 19.5.2022

«H επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο έντονης διαταραχής και ρευστότητας στο διεθνές περιβάλλον, λόγω και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε τον κομβικό ρόλο της χώρας μας ως διαχρονικής δύναμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός προέβαλε με επάρκεια, πληρότητα και ενάργεια τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της πατρίδας μας στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του διεθνούς δικαίου – αξίες των οποίων η πατρίδα μας αποτελεί, ιστορικά λίκνο και θεματοφύλακα.

Ανέδειξε το σύγχρονο, δυναμικό πρόσωπο της Ελλάδας και της οικονομίας της, που, έχοντας ανακάμψει ισχυρά από τις δοκιμασίες του πρόσφατου παρελθόντος, αντεπεξέρχεται με επιτυχία – χάρη στη μεθοδική, αποτελεσματική και σκληρή δουλειά πολιτείας και πολιτών – στις μεγάλες, πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας και καταφέρνει την ολόπλευρη ενδυνάμωσή της, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη συμμάχων, εταίρων, θεσμών, επενδυτών και αγορών.

Ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε μήνυμα σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και προόδου για την πορεία της Ελλάδας και ολόκληρου του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο».

2022-05-19 TΟ MANIFESTO

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube